Keresés

Részletes keresés

vanek Creative Commons License 1999.01.28 0 0 24
Nos én nem olvasom végig ezt a topicot. Pusztán egy kis idézetet vetnék ide, melyet egy !lányismerősömtől! hallottam:

"Nőt nem szabad ütni. -csak rúgni"

Hát ennyi.
Vanek

tomco Creative Commons License 1999.01.28 0 0 23
szerintem not megutni a legnagyobb bunkosag! en soha eletemben nem vertem meg not, es nem is fogok. ezalol 1 kivetel van a noverem, de az sem olyan! vitatkozunk, es ha o ut, akkor en nem hagyom magam!
Matula Creative Commons License 1999.01.27 0 0 22
Domonics Róbert,
Én mégis egy picit vitába szállnék veled, illetve további aspektusokból szemlélném az ügyet.
Azt, hogy ki a gyengébb, azonos neműek esetében ránézésre nehéz megmondani. Lényeges jelek hiányában nem lehet tudni, hogy akkor most etikus pofon csattant, vagy valaki tényleg visszaélt testi erejével.
Nőkkel szemben viszont más az általános társadalmi nézet (szerencsére), mert egy férfi és egy nő vitájában testileg mindig a nőt kell gyengébbnek feltételezni (kevés a kivétel). Arról nem is beszélve, hogy például a férfi bűnözők aránya sokkal magasabb, nem beszélve az erőszakos bűncselekményekről, ahol szinte fehér holló a női elkövető.
Tehát fizikai bántalmazásos molesztálás esetén, ha ez egy nővel szemben történik, az sokkal negatívabb felhangot vált ki az emberekből (és ez a lényeges különbség!), mintha ez mondjuk két férfi között történik (amikor is sok helyen azt mondják: intézzék csak el egymás között, de pl. menjenek ki a szabadba...)

Nem tudom, érted-e, miben látom itt a jelentős különbséget a nemek megítélése között.

bcsi Creative Commons License 1999.01.27 0 0 21
D.R.
Nem hízelgésből, de tökéletesen igazad van.Véleményedhez hozzátenni - fölös fecsej
Domonics Róbert Creative Commons License 1999.01.27 0 0 20
Matula!

Szerintem a nők elleni erőszakot ugyanaz motiválja mint a férfiak ellenit, csak más köntösbe bújtatva. Szerintem nem érdemel említést, hogy gyöngébbek, mert az erőszak általában gyöngébbek ellen irányul. Legalábbis ez az igazságszolgáltatás véleménye a civilizált országokban. Ugyanezekben az országokban tisztelik a nőket, (talán a férfiak szexuális indíttatásból kicsit túlontúl is), és különféle illemtani fogasokkal keresik a kegyeiket.
Jókagam tisztelem a nőket, és vigyázok rájuk, mint elsősorban lelkileg gyengébb alkatú, másodsorban gyengébb fizikai alkatú emberekre. De nem általánosítok. Ha egy lány jobban bírja a kemény túrákat, mint egy csenevész férfi, akkor vele megyek kirándulni.
Ha a sarkon egy női rabló szegez rám pisztolyt, akkor neki törik el a keze, vagy ő előle futok el...;)

Ilyen egyszerű ez.

Én alapból útálom az erőszakot, mert rengeteg felesleges "védőmechanizmust" fejleszt ki a gyenge emberben, ami később nem védeni, hanem elszigetelni, bezárni fogja.

domo

Matula Creative Commons License 1999.01.26 0 0 19
Rendben van, vonatkoztassunk akkor most el az ütés tényétől. És próbáljuk globalice vizsgálni a nők elleni erőszakot. (Nem nyitok neki új topicot, gondolom ez is jó lesz.)

Milyen ember az, aki az utcán erőszakoskodik egy idegen nővel? Milyen aberráció késztet arra valakit, hogy nemi erőszakot kövessen el? Illetve aberráció-e ez egyáltalán?

Azt hiszem, olyan öntörvényű emberek követnek el ilyen cselekedeteket, akik erkölcsileg kevéssé voltak megnevelve, akik korán elhajlottak a társadalom által követett normáktól.

És milyenek maguk, az áldozatok? A nyilvántartásban szereplő statisztikákhoz képest állítólag kb. 10-szer annyi erőszakot követnek ma el Magyarországon. Vajon az a kilenc tized miért nem tesz feljelentést? És mégis, milyen az a tipikus áldozat típus? Mitől válik valaki nemi erőszak áldozatává?

Fantomas Creative Commons License 1999.01.23 0 0 18
Szerintem egész más kérdés, hogy valaki brutális módon rendszeresen veri a párját, vagy egy végletekig jutott vita hevében nagyon-nagyon ritkán, de elcsattan egy pofon. Ilyenkor egyáltalán nem biztos hogy a férfi az akinek nincs agya ahhoz hogy megértesse magát. Lehet hogy a no az, akinek abban a helyzetben nem jutnak el az agyáig a szavak. Velem kétszer fordult eddig elo, hogy lekevertem egy pofont, és utólag is úgy gondolom hogy akkor igazam volt. Sot, volt egy barátnom, aki meg is mondta, ha elkezd hisztizni, pofozzam meg (nem volt mazochista, de ismerte magát).
Mellesleg mi van akkor, ha egy vita hevében a lány próbál megütni kitartóan, és nem hallgat semmilyen csillapító szóra? Akkor sem lehet indokolt egy kis "ébreszto"? Nem brutális verésrol beszélek, hanem a lány súlycsoportjához illo visszafogott pofonocskáról.
FanTomas
neduddgi Creative Commons License 1999.01.23 0 0 17
Lehet gyartani mindenfele "magasroptu" filozfiakat. Amikor elkap a hev akkor ezek a hatterben maradnak. Akkor csak megutod, megbanod, szegyenled magad, remeled, hogy soha tobbe nem teszed, s remeled, hogy O megertette az "uzenetet".

Velem uccso 16 eve fordult elo ilyesmi, remelem ez eleg ritka

"Period"

Eutanázia Creative Commons License 1999.01.23 0 0 16
Mindenkinek ajánlom figyelmébe Morvai Krisztina: Terror a családban c. nyáron megjelent könyvét. A HÍR-NŐK honlapon nemsokára olvasható lesz a Nőszemély c. feminista lap most kapható számában megjelent Morvai Krisztina-interjú. Minden héten! meghal hazánkban egy nő a férje brutalitásától. Ráadásul ezek a pasik pár évvel megússzák, mert a bíróságon kijelentik, hogy nem akarták megölni az asszonyt, csak "megfegyelmezni", és nem is gondoltak arra, hogy esetleg belehal, hiszen húsz évig olyan jól bírta. Ha viszont egy nő, sokallva az őt ért brutalitást, belevágja a fejszét az "ártatlan" férjébe, az szándékos emberölésnek számít, és bizony nem pár év jár érte. Albibaba! Ezen talán nem kéne elhumorizálni.
Cibi Creative Commons License 1999.01.22 0 0 15
Nőt megütni= gyengébbet megütni.
1.) A pasinak nincs annyi agya, hogy megértesse magát.
2.) A pasinak nincs annyi agya, hogy felfogjon valamit, ami nem eggyezik a véleményével.
3.) Arra számít, hogy nem ütnek vissza.
Én visszaütnék.:)
Endorfin Creative Commons License 1999.01.22 0 0 14

Gyerekek,
űljetek szépen a torzsasztalnál, mesét mondok.
Volt egyszer, hol nem volt, egy ember meg a felesége.
Az asszony olyan zsémbes volt, hogy az ember már készult a halálra, nem is evett, nem is ivott.

Ahogy már haldoklik, olyan transzba kerult --lásd Mi van a halál után topic--
hogy erteni kezdte az állatok beszédét.

Azt mondja a kutyája:
-Mi lesz velunk. ha meghal szegény gazdi ??
Azt mondja a kakas:
-Hadd haljon, megérdemli. Nekem tiz feleségem van, mégis elbánok veluk. Neki csak egy van, annak se tud parancsolni.
No, felugrott erre az ember,

JÓL ELTÁNGÁLTA AZ ASSZONYT,

és azóta is boldogan élnek, mert gyorsan lezajlott a válóper,
és az ember olyan menyecskét vitt a házhoz, aki nem feleselt vissza neki.

A mesének vége, legyetek jók, gyerekek !!

Endorfin

leha Creative Commons License 1999.01.22 0 0 13
egy ismerősöm mondta a másiknak:

- Über, te azé' verexel, mert zsenge vagy a szellemi párbajhoz.

nonamed Creative Commons License 1999.01.21 0 0 12
A véleményem, miszerint nőt megütni aljasság (stb.) nem újdonság, előttem már többen is kifejtették. Viszont van ezzel kapcsolatban egy jó (és igaz) sztorim, bár félig offtopic: tudjuk, hogy rengeteg segélyszolgálat létezik a megvert nők/gyermekek stb. számára. Franciahonban már újítottak: létrehozták a megvert FÉRJEK (férfiak) lelki segélyszolgálatát. A szociomókusok persze rögtön ráugrottak a témára, csőre töltött kérdőívekkel várták a pácienseket. A megdöbbenésük jelentős volt, a megvert férjek foglalkozását tekintve. Néhány szemelvény az első tízből: rendőr, katona, bányász, kohómunkás, építőmunkás. Gyk.: a nem mindig finomlelkű katonák (nyugodtan mondhatom, én is voltam ht. katona :-) ), rendőrök, bányászok nem mertek visszaütni. Mert ha egy százhúsz kilós vájár visszaüt, ott emberhalál lesz. Viszont a negyvenkilós nyüzüge papa lazán agyonveri anyukát. Erre mondják, hogy kis g..i.
mekklátja Creative Commons License 1999.01.21 0 0 11
A hülye nő nőben semmivel se hülyébb, mint a hülye férfi férfibenban. Sőt, a hülye férfi az ügen-ügen hüje tud lenni bírni de nagyon ám. No és őt ki verje meg?
Komolyra, az a férfi, aki nőt üt meg az én szememben csak barom állat. Még akkor is, ha érvvel néha tényleg nehéz meggyőzni őket (ha egyáltalán - mert, kedves banya, ez bizony előfordul)
Ez akkor sem ok a vidámságra, erővel visszaélni az disznóság, sokkal nagyobb, mint az, hogy ők a "gyengébb nem" mivoltukkal élnek vissza.
De hát ezért szeressük őket, nem?:))))

mekkÜdv

banya Creative Commons License 1999.01.21 0 0 10
harakiri, kedves!
Még jó, hogy a 10 köröm mindig kéznél van!!! :-)

Mi az, hogy az érveket nem fogják fel?????

Nosferatu Creative Commons License 1999.01.21 0 0 9
Oké, a nôknek egy alapos féligagyonverés, Albibabának, harakirinek meg mondjuk ez.
harakiri Creative Commons License 1999.01.21 0 0 8
Ha már egyszer elkezdted ütni, akkor alaposan verd meg, irreverzibilis testi károsodás nélkül! Egyébként az a lényeg, ne érezze, hogy megbántad, mert a kígyaja kíméletlenül kihasznál utána. Szép dolog az önfegyelem, de azért senki ne tagadja, hogy megkönnyebbül utána. Sajnos az érveket nem fogják fel, egy-két pofonnal legalább valamilyen érzelmet tudsz plántálni a mocskos szukába. Jó esetben ráébred, ki az úr és szeretni fog.
Jótanács: vázákat, poharakat, késeket idejében rakjátok el!
coeurace Creative Commons License 1999.01.20 0 0 7
Tschatlakozom az elottem szolokhoz, a noket nem szabad verni. Ez egyebkent mindenfajta verekedesre igaz, hiszen 3 alapeset lehetseges:
1, Az ellenfel erosebb mint te: Hulye aki megvereti magat, ha nem muszaj.
2, Az ellenfel gyengebb: Mit bizonyit az, ha megversz valakit, aki nyilvanvaloan gyengebb nalad? Ettol nem fogja belatni, hogy tevedett, es nem is lesz igazad.
3, Az ellenfel kb azonos sulycsoport: Minek kockaztassatok, hogy kolcsonosen lilara veritek egymast?

A nok tobbnyire a 2. csoportba tartoznak. Egyebkent szerintem a nok (kiveve a kiveteleket) sokkal csinosabbak, mint hogy kedvem legyen rongalni oket utlegelessel.

Ace

Wágner úr Creative Commons License 1999.01.20 0 0 6
Na, itten van az a száz szálgyertya, meg az a száz kólikaakármi is...

Ha netán valamivel kevesebb lenne, az csak az én mostani többszörös duplatriplaságom miatt lehet, mer' hogy én meg ilyet ittam... :)))
Egészség!

Maminti Creative Commons License 1999.01.20 0 0 5
Ráadásul Albibaba, utoljára Jack London idejében idomították így a cirkuszi állatokat...
Endorfin Creative Commons License 1999.01.20 0 0 4

"Az én uram ollyan ember,
ha megcsalom, mingyár megver......."

Wágner ur !!!!!!!!!!

Száz szál gyertyát, száz icce Coca-colát ide az asztalra !!!!!!!!

Endorfin

banya Creative Commons License 1999.01.15 0 0 3
Albibaba!
Nagyon alacsonyan repülsz... :-(((
Albibaba Creative Commons License 1999.01.15 0 0 2
Miért van az, hogy az állatokat a cirkuszi mutatványosok veréssel és kínzással veszik rá a mutatványra? Mert a szóból nem értenek.
Ugyanez vonatkozik a nőkre is.
Endorfin Creative Commons License 1999.01.14 0 0 1
Komolyra forditva a szot,
lassuk be, hogy a dolognak igen mely
tortenelmi, kulturalis hattere, hagyomanya van.
Ime a peldak:

"Fejik a fekete kecsket,
Verik a barna menyecsket.
Ha verik is, megerdemli,
Mer az urat nem szereti.

Ember, ember meg tudsz verni,
de egy bugyit nem tudsz venni.
Vettel egyet, azt is lilat,
Megallj ember, nem kapsz ..((?))...

enekelte: Kovacs Apollonia...

'Ha megversz is imadlak en,
Te draga jo apacslegeny'

es vegul a regi magyar bolcsesseg szerint PENZ OLVASVA............

Endorfin

Jankó Creative Commons License 1999.01.14 0 0 0
Nos igen.
Nőt megütni soha!!!! Lépcsőn felrúgni, az más. :-)))))))) ( Vitz volt )

Szerény véleményem szerint aki nőket üt, az maximálisan gyáva, alattomos, etc.
Persze ez elmondható arról is, aki kutyát, vagy egyéb más állatot ver.
Kérem szépen. A nőket szeretni, becsülni kell. Tudom, hogy sokaknak nem teszik - rohadt férfisoviniszták -, de ez van. Gondoljátok el, hogy mi lett volna a nők nélkül a világgal. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy rajtuk áll, vagy bukik minden, de tessék már észrevenni, hogy attól, hogy a természet máshogy alkotta meg őket, mint a férfiakat, attól még semmivel sem alacsonyabb rendűek. Sőt. Melyik férfi vállalná fel azt a 9 hónapot, meg ami utána jön? Lehet jelentkezni. Mert hát ha a Svájci Négernek sikerült, akkor másnak is sikerülhet, nem? :-)))))

Végezetül sommázom a tényállást:

A nők tiszteletet, megbecsülést, szeretetet érdemelnek!!

Matula Creative Commons License 1999.01.03 0 0 topiknyitó
Sokhelyütt látni, a dolog nem ritka jelenség. A nö ellenáll, kap egy akkora maflást, hogy az kábulat.
De a nök akkor is pofonokat kapnak, ha hisztiznek, meg akkor is, ha csak szembeszállnak egy vitában.

Vajon mi viszi rá az embereket, hogy durván bánjanak a nökkel? Mi késztet valakit, hogy eröszakoskodjon a gyengébb nemmel?
Milyen morális tartása van annak az embernek, aki ily módon használja ki természet adta fizikai fölényét?

Valamikor olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy mi viszi rá a férfiakat a durvaságra. Kimutatások szerint már csak az, hogy az amerikai filmekben egy kezdödö szerelmi jelenetnél a nö szeliden felemeli a kezét, hogy ellenálljon, de a férfi azt elsöpri az útból, már ez is azt sugallja az ifjoncok számára, hogy amit meg akarnak kapni, azt magabiztos mozdulatokkal el is érhetik. Ebböl aztán egyenes út vezet oda, hogy kéz-megragadással, hajhúzással, nyaklevesekkel mindent el lehet érni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!